Ενα κείμενο ύμνος για το Cocoon και το Λουτράκι!



Ωραίο το φρέσκο ψαράκι και το ουζάκι στα ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα, αλλά εμείς αυτή τη φορά είπαμε να ζήσουμε μια διαφορετική παραθαλάσσια γαστρονομική εμπειρία, με πιο ιδιαίτερη κουζίνα, δροσερά κοκτέιλ, σύγχρονη μουσική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό και πήραμε το δρόμο για Λουτράκι, για ένα restaurant-club πλάι στο κύμα που εγγυάται όλα τα παραπάνω, με άρωμα διακοπών.
Μια ανακαίνιση, μια καινούργια, δυνατή συνεργασία στην κουζίνα και ένα όνομα που ξεχωρίζει στην εστιατορική και νυχτερινή σκηνή του Λουτρακίου, ήταν αρκετά για να μας κάνουν να βάλουμε στην τσάντα μας ψάθα και αντηλιακό και να κατευθυνθούμε προς τα εκεί, μια μέρα που το θερμόμετρο είχε πιάσει κόκκινο και η Αθήνα έμοιαζε να σε έδιωχνε βίαια. Βασικός μας στόχος ήταν να περάσουμε μια καλοκαιρινή ημέρα στη θάλασσα κι όταν θα ερχόταν η ώρα της… μεγάλης πείνας μετά το μπάνιο, να περάσουμε από το Cocoon του Λουτρακίου για φαγητό, δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό από τα καθιερωμένα τηγανητά καλαμαράκια και τη χωριάτικη σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι. Ο λόγος, βέβαια, που το Cocoon μπήκε ψηλά στις επιλογές μας, παρ’ όλο που πρόκειται για μαγαζί δεκαετιών, ήταν αφενός το νέο του ανακαινισμένο πρόσωπο για τη σεζόν και αφετέρου η καινούργια του συνεργασία με τον δημοφιλή σεφ, Δημήτρη Σκαρμούτσο, ο οποίος έχει αναλάβει την επιμέλεια της κουζίνας. Μαγιό, αντηλιακό, πετσέτα, μπόλικη όρεξη και φύγαμε για Λουτράκι.


Η ατμόσφαιρα του Cocoon όταν πέφτει η νύχτα
Μετά τις βουτιές στην αλά Μπέβερλι Χιλς παραλία μπροστά στην Ποσειδώνος του Λουτρακίου, το στομάχι άρχισε να διαμαρτύρεται και το Cocoon έμοιαζε σαν την όασή μας. Από τις 10 το πρωί ξεκινά να σερβίρει beach food (μπέργκερ, κλαμπ σάντουιτς, χοτ ντογκ, τορτίγιες κ.λπ.) και κοκτέιλ στην παραλία, εμείς είπαμε, όμως, να ζήσουμε μια πιο εστιατορική εμπειρία και όταν οι λιγούρες χτύπησαν κόκκινο, τινάξαμε την άμμο από πάνω μας και καθίσαμε αναπαυτικά στους καναπέδες του. Από τις 12 ξεκινά και το εστιατόριο, τις γεύσεις του οποίου μπορείτε να απολαύσετε και κάτω στην παραλία. Ο χώρος του βγάζει μια χαλαρή διάθεση με το ξύλινο ντεκ, τα μαξιλάρια και τη θάλασσα να απλώνεται μπροστά, δεν λείπουν, όμως, οι προσεγμένες λεπτομέρειες, όπως το κρόσσι γιρλάντα στα τραπέζια, οι πρωτότυποι πολυέλαιοι με σκοινί, οι μαύρες φερ φορζέ καρέκλες, που δημιουργούν ένα συνολικό αποτέλεσμα τόσο άνετης και ξεκούραστης ατμόσφαιρας, όσο και περιποιημένης. Εκτός, βέβαια, αν βρεθείτε σε κάποιο από τα κυριακάτικα πάρτι του που ξεκινούν από το μεσημέρι, όπου η χαλαρή ατμόσφαιρα δίνει τη θέση της σε μια πιο πάρτι διάθεση.


Το Frozen Cox Daiquiri (αριστερά) και το Herbal Fresh ποζάρουν δροσερά-δροσερά
Προτιμώντας τη χαλάρωση, επιλέξαμε το Σάββατο απόγευμα, καθίσαμε στους καναπέδες και ρίξαμε μια ματιά στο μενού: η ελληνική κουζίνα, τα ελληνικά προϊόντα και η ελληνική έμπνευση κυριαρχούν από τα ορεκτικά, μέχρι τις σαλάτες και τα κυρίως, χωρίς όμως να λείπει το «παιχνίδι» στις γεύσεις και τους συνδυασμούς, αλλά και οι επιρροές από διεθνείς κουζίνες. Πρώτα, βέβαια, ήρθαν τα κοκτέιλ, το γλυκό και φρουτώδες Frozen Cox Daiquiri και το πιο όξινο και βοτανικό Herbal Fresh, για να μας κρατήσουν λίγη δροσερή παρέα, μέχρι να καταφτάσουν οι επιλογές μας και δεν είχαμε παράπονο –τα κατάφεραν.

Μαστέλο Χίου με μαρμελάδα γλυκοκολοκύθας
Από τα ορεκτικά μας προξένησε το ενδιαφέρον το Μαστέλο Χίου με μαρμελάδα γλυκοκολοκύθας, μαστίχα και τσίλι, το οποίο έμοιαζε να «μπερδεύει» περίεργες γεύσεις μεταξύ τους. Μετά και από παρότρυνση του ευγενικού και ενημερωμένου προσωπικού το επιλέξαμε και η αλήθεια είναι πως όσο κι αν φαινόταν περίεργος ο συνδυασμός, η μαρμελάδα γλυκοκολοκύθας ήταν αποκάλυψη, δίνοντας γλυκύτητα στο πιάτο, με τη μαστίχα και το τσίλι να μην είναι έντονα, αλλά να αναδεικνύουν την κάθε μπουκιά και το μαστέλο να κρατά τις ισορροπίες με την ήπια γεύση του. Η πράσινη σαλάτα με μαριναρισμένα μανιτάρια, μπουκιές κοτόπουλου και ντρέσινγκ με γιαούρτι και οξύμελι (κοινώς ξιδόμελο, που αποτελεί και από τα κύρια ροφήματα της Ιατρικής του Ιπποκράτη) έφτασε σε γενναία μερίδα, δροσερή, με γλυκιά επίγευση, ελαφρύ άρωμα σκόρδου και χορταστική, τόσο λόγω μεγέθους, αλλά και λόγω των μπουκιών κοτόπουλου και των μανιταριών που χάριζαν πρωτεΐνη και ενέργεια στο πιάτο.

Η καλοκαιρινή πράσινη σαλάτα
Η σαλάτα εξαφανίστηκε γρήγορα, το μαστέλο ακόμα γρηγορότερα και παρά τον κόσμο που πηγαινοερχόταν από την παραλία, η μουσική και η ατμόσφαιρα του Cocoon παρέμενε ξεκούραστη, πριν έρθει το βράδυ και το μέρος μεταμορφωθεί σε club μετά τη 1, όπως συνηθίζει κάθε βράδυ, με djs, live μουσικές και κόσμο –επώνυμους και μη- να έρχεται από μακριά για μια δόση διασκέδασης στο νυχτερινό Λουτράκι.

Παπαρδέλες, κοτόπουλο, chorizo, κρέμα σε ένα πιάτο όλο φρεσκάδα
Από τα ορεκτικά και τις σαλάτες περάσαμε στα κυρίως, με επόμενη γαστρονομική στάση τις παπαρδέλες με μπουκιές κοτόπουλου, μανιτάρια, chorizo και φρέσκια κρέμα. Η συνολική αίσθηση του πιάτου ήταν ήπια, με λίγη ένταση από τα μυρωδικά, αυτό, όμως, που αισθανόμασταν συνεχώς ήταν η φρεσκάδα των πιάτων, τα οποία φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή με φρέσκα και επιλεγμένα υλικά από την ελληνική γη. Γι’ αυτό, άλλωστε, και υπάρχει ευελιξία στο μενού και ο καθένας μπορεί να αφαιρέσει κάποιο υλικό, ανάλογα με τις προτιμήσεις του, χωρίς να υπάρχουν αυστηρότητες και... «δυσκαμψίες» στις αλλαγές. Η χαλαρή διάθεση του Cocoon, λοιπόν, περνάει και στο πιο πρακτικό κομμάτι της γεύσης, αφού τα πιάτα είναι προσεγμένα μεν, casual δε, με δυνατότητες μικροαλλαγών για όσους το επιθυμούν.


Ο ιδιαίτερος σολομός με μαύρο ριζότο
Εμείς, βέβαια, αφεθήκαμε στην αυθεντική έμπνευση του Δημήτρη Σκαρμούτσου, άρτια εκτελεσμένη και στο αποτέλεσμα, και συνεχίσαμε με το δεύτερο και τελευταίο κυρίως, που μας είχε προκαλέσει κάτι σαν… έρωτα με την πρώτη ματιά: φρέσκος σολομός με μαύρο ριζότο από μελάνι σουπιάς, σούπα από μικρόκαρπες ντομάτες, λάδι βασιλικού και τραγανή σαλάτα με τζίντζερ και χαβιάρι. Φροντίσαμε η μπουκιά μας να περνάει από όλες τις γεύσεις πριν καταλήξει στους γευστικούς μας κάλυκες και πράγματι ο συνδυασμός του τρυφερού σολομού με το ιδιαίτερο μαύρο ριζότο, τη νόστιμη σούπα και το χαβιάρι έδινε ένα πολύ ξεχωριστό αποτέλεσμα, που μας έκανε να ξεχάσουμε το… λεκέ που άφησε το μελάνι της σουπιάς πάνω μας.

Αν είστε του γλυκού, μην φύγετε από το μαγαζί χωρίς να δοκιμάσετε το cheesecake με σοκολάτα και αλμυρή καραμέλα. Γλυκό και αλμυρό μαζί, που καταφτάνει σε βαζάκι και πιστέψτε μας, είναι όσο λαχταριστό ακούγεται και λίγο παραπάνω από αυτό που φαντάζεστε. Για τους πιο προσεκτικούς και λάτρεις των ελαφρών γλυκών, θα προτείναμε τη δροσερή κρέμα γιαουρτιού με βανίλια και φρούτα του δάσους, αν και δεν θα κρύψουμε ότι το cheesecake μας έκλεψε την καρδιά και δεν μας την έχει δώσει πίσω ακόμα.


Η κρέμα γιαουρτιού με φρούτα του δάσους για όσους θέλουν κάτι πιο ελαφρύ
Αν σας προβληματίζουν οι τιμές σε ένα τέτοιο παραθαλάσσιο μαγαζί και με ένα όνομα όπως του Δημήτρη Σκαρμούτσου στην επιμέλεια του μενού, να σας πούμε ότι είναι καλές και βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με την ποιότητα των πιάτων και το περιβάλλον. Συν τοις άλλοις, οι διάφορες επιλογές του μενού σας δίνουν τη δυνατότητα να συνθέσετε ένα γεύμα που μπορεί να σας καλύψει και γευστικά και από άποψη κόστους. Η ώρα πέρασε, το γεύμα ολοκληρώθηκε και η Αθήνα μας καλούσε πίσω. Συμφωνήσαμε με το “Days and nights in Paradise” που αναγραφόταν στις μπλούζες του προσωπικού -τουλάχιστον για το “Days”, όπως το ζήσαμε- μαζέψαμε τον εξοπλισμό θαλάσσης και πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Το επόμενο ραντεβού μας μαζί του θα είναι νύχτα, όχι για ξέφρενο πάρτι και χορό, αλλά για ένα ιδιαίτερο sushi night που ετοιμάζεται στις 23/7, με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον Ιάπωνα sushi master Kazuaki Shitamori, όπου αυτή τη φορά θα φάμε… ψαράκι αλλιώς, πάνω από τη θάλασσα.
Info
Cocoon, Ποσειδώνος 2, Λουτράκι
Τηλέφωνο κρατήσεων 2744 066660
ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
CareerNet.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου