Θα πέσει χιόνι και μέσα στην Κόρινθο!


Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από αύριο Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές, κατά τόπους, χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

«Για πιο ισχυρό χιονιά σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων» κάνει λόγο μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, ενώ θα χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας: «Στην Αττική, στα βόρεια του νομού και κατά περιόδους μέσα στην Αθήνα, θα χιονίζει από το μεσημέρι της Πέμπτης έως το μεσημέρι του Σαββάτου».

Αναλυτικά η πρόγνωση, από τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνη Λάλο

«Από αύριο, Τετάρτη, τα χιόνια θα αρχίσουν να κατεβαίνουν σιγά-σιγά από τις πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας - όπου θα είναι πρόσκαιρες οι χιονοπτώσεις και μικρότερης διάρκειας - προς την Αττικοβοιωτία και μέσα στη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, τα χιόνια θα έχουν φτάσει γύρω-γύρω από την Αττική, στα ορεινά βόρεια προάστια. Την Πέμπτη, η ανατολική Θεσσαλία, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά - συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- η ανατολική και βόρεια Πελοπόννησος καθώς και η Κρήτη θα έχουν χιονοπτώσεις και στα πεδινά. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν περίπου μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, κυρίως σε Αθήνα, Κυκλάδες και Κρήτη, καθώς η βελτίωση θα αρχίσει πρώτα από τα βόρεια.

Προβλήματα θα υπάρχουν στις θαλάσσιες συγκοινωνίες με τους ανέμους, από το πρωί της Πέμπτης, κυρίως στο Αιγαίο, να φτάνουν στα 9 με 10 μποφόρ, ενώ η έντασή τους θα αρχίσει να μειώνεται από το βράδυ της Παρασκευής και κυρίως, το Σάββατο.

Τσουχτερό κρύο και παγετός αναμένεται σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές. Στα βόρεια δεν αποκλείεται ο ολικός παγετός, δηλαδή να μην ανεβαίνει ο υδράργυρος πάνω από το μηδέν, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου