Οι γυναίκες δεν βρίσκουν ελκυστικούς τους άντρες με τατουάζ


Δεν χρειάζεται να σας πούμε πως τα τατουάζ έχουν μετατραπεί στις μέρες μας από ταμπού σε κυρίαρχη τάση. Τα βλέπετε παντού γύρω σας, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν θα περιμένατε να δείτε ποτέ ένα. Όσον αφορά όμως στους άντρες, τα τατουάζ αποτελούν και ένα υπολογίσιμο χαρτί στο παιχνίδι του έρωτα, καθώς υποτίθεται πως εντυπωσιάζουν και προσελκύουν τις γυναίκες.

Ή μήπως όχι;

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα από την Πολωνική Ακαδημία Επιστημώναυτή η θεωρία είναι εντελώς λανθασμένη, μιας και τα αποτελέσματά της έδειξαν πως οι γυναίκες δεν θα μπορούσαν να νοιάζονται λιγότερο για το μελάνι που έχει ή δεν έχει ένας άντρας πάνω στο δέρμα του.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 2.500 ετερόφυλες γυναίκες και άντρες από την Πολωνία να κοιτάξουν και να βαθμολογήσουν φωτογραφίες γυμνών αντρών από τη μέση και πάνω. Σε κάποιες από αυτές είχε προστεθεί ψηφιακά ένα μικρό τατουάζ πάνω στον ώμο του άντρα, ενώ στις άλλες ήταν εντελώς «καθαρός» από τατουάζ.



Οι άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα, βαθμολόγησαν τους άντρες με τα τατουάζ ως πιο ελκυστικούς -κάτι που υπονοεί πως πιστεύουν ότι οι γυναίκες βρίσκουν τα τατουάζ πιο ελκυστικά.

Οι γυναίκες, όμως, βαθμολόγησαν τους άντρες με τα τατουάζ το ίδιο με αυτούς που δεν είχαν, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο -για την ακρίβεια, κάποιες τους αξιολόγησαν ως λιγότερο πιθανούς για μελλοντικούς συντρόφους και πατέρες των παιδιών τους.

Επίσης, οι περισσότερες γυναίκες θεώρησαν πως οι άντρες με τα τατουάζ ήταν μεν πιο υγιείς -κάτι που συνήθως υποδεικνύει έλξη- αλλά ταυτόχρονα τους φάνηκαν περισσότερο επιθετικοί και αρρενωποί. Κι αν το δεύτερο σας ακούγεται ως προτέρημα, τότε πρέπει να ξέρετε πως τα υψηλά επίπεδα αρρενωπότητας συνδυάζονται με υψηλότερη τεστοστερόνη, η οποία συνδέεται με την απιστία και την ενδοοικογενειακή βία.

Όπως αναφέρεται και μέσα στην έρευνα: «Η σκοτεινή πλευρά των χαρακτηριστικών που συνδέονται με την τεστοστερόνη εξηγεί γιατί οι γυναίκες αξιολογούν τους άντρες με τατουάζ ως χειρότερους πιθανούς συντρόφους και γονείς».

Γι' αυτό αν είστε άντρας και θέλετε να κάνετε τατουάζ, εννοείται πως μπορείτε να πάτε να το κάνετε με δόξα και τιμή, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Άλλωστε υπάρχουν πολλές γυναίκες που λατρεύουν τα tattoos και θα παντρεύονταν άνετα έναν άντρα γεμάτο τατουάζ, ανεξάρτητα με το τι λέει η έρευνα. Αν, όμως, δεν έχετε και ούτε σκοπεύετε να κάνετε, μην νιώσετε ξανά μειονεκτικά απέναντι στους «μελανιασμένους» ανταγωνιστές σας. Γιατί ακόμη κι αν μια γυναίκα νιώσει έλξη για εσάς εξαιτίας των τατουάζ σας, δεν πρόκειται ούτε κατά διάνοια να μείνει μαζί σας αν τα τατουάζ σας είναι το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο πάνω σας.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου