Νέες θέσεις εργασίας στην Landis+Gyr στην Κόρινθο

Στην Κόρινθο οι γραμμές παραγωγής της Landis+Gyr

Η νέα δραστηριότητα θα προσθέσει περίπου 200.000 ηλεκτρονικούς μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας που θα εξάγονται στη Γαλλία και τις γαλλόφωνες περιοχές

Επτά μήνες μετά την ανακοίνωση της μεταφοράς του εργοστασίου της από την Ελβετία στην Κόρινθο, η Landis+Gyr μεταφέρει και τις γραμμές παραγωγής των ηλεκτρονικών μετρητών "Tarif Bleu” από τη Γαλλία στο εργοστάσιο της Landis+Gyr Α.Ε. στον Ισθμό Κορίνθου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ήδη έχει εγκατασταθεί μία νέα γραμμή παραγωγής στην Κόρινθο και οι μεταφορές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2017. Οι νέοι μετρητές, που θα κατασκευάζονται πλέον στην Κόρινθο, προορίζονται για εξαγωγές στη Γαλλία και σε άλλες γαλλόφωνες αγορές ανά τον κόσμο.

Η νέα αυτή δραστηριότητα της Landis+Gyr A.E., σύμφωνα με την επιχείρηση, θα προσθέσει περίπου 200.000 ηλεκτρονικούς μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας ανά έτος στο κατασκευαστικό της έργο συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2016 ολοκληρώθηκε η μεταφορά στην Κόρινθο του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρονικών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας για βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές από την έδρα της εταιρείας στο Zug της Ελβετίας ενισχύοντας σημαντικά το παραγωγικό δυναμικό και τον εξαγωγικό χαρακτήρα της Landis+Gyr Α.Ε.

Το έργο εκείνης της μετεγκατάστασης αντιπροσωπεύει μια σημαντική βιομηχανική επένδυση για την περιοχή της Κορίνθου. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της Landis+Gyr στην Κόρινθο, που έχουν έκταση 55.000 τ.μ., προστέθηκαν νέα κτήρια που θα φιλοξενήσουν νέες γραμμές παραγωγής, καθώς και αυτές που μεταφέρθηκαν από την Ελβετία.

Η λειτουργία της νέας μονάδας δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, όχι μόνον για εργαζόμενους γραμμών παραγωγής, αλλά και για μηχανικούς υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης. Για τις ανάγκες λειτουργίας των γραμμών παραγωγής της νέας μονάδας πραγματοποιήθηκαν προγράμματα επιπρόσθετης εκπαίδευσης στην Ελβετία.

Με την προσθήκη στην παραγωγή των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης και σε συνδυασμό με την παραγωγή των «έξυπνων» μετρητών, αυτόνομων οικιακών μετρητών και ηλεκτρομηχανικών μετρητών, η Landis+Gyr Α.Ε. διευρύνει τις εξαγωγικές της δραστηριότητες προμηθεύοντας από το εργοστάσιο στην Κόρινθο εκατοντάδες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ"
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου