Volkswagen: H δυναμική επιστροφή του «μαχητή»



Εδώ και λίγο καιρό διατίθεται στην Ελλάδα η νέα ειδική έκδοση του Scirocco, το GTS. Το Scirocco, 42 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του στο Σαλόνι της Γενεύης, έχει καταφέρει να καθιερωθεί στα κόμπακτ κουπέ, με τη συνολική παραγωγή να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο μονάδες. Όπως διαπιστώνουμε, το ύφος του πρώτου Scirocco GTS (το οποίο λανσαρίστηκε το 1982) μεταφέρθηκε αυτούσιο και στο νέο μοντέλο. Το νέο Scirocco GTS αποτελεί μια ξεχωριστή και ειδική GT σπορ έκδοση. Με ισχύ 220 ίππων, έχει τελική ταχύτητα στα 246 χλμ./ώρα και επιταχύνεται από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα.
Αεροδυναμικά βελτιωμένη είναι η εξωτερική εμφάνιση, με νέες ζάντες 18” ελαφρού κράματος και διακοσμητικές λωρίδες GTS στα πρότυπα της πρώτης γενιάς. Το μάτι πέφτει, με το πρώτο, στις κόκκινες δαγκάνες φρένων ως άμεσο χαρακτηριστικό αναγνώρισης του GTS. Επιπρόσθετα, το Scirocco GTS διαθέτει ένα νέο πακέτο της Volkswagen R, που περιλαμβάνει πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, σπόιλερ, μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος της οροφής και νέο διαχύτη. Τα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέπτες είναι βαμμένα μαύρα και -όπως στο θρυλικό Scirocco GTS του ‘82- περιλαμβάνονται δύο διακοσμητικές διάφανες ματ λωρίδες με κόκκινες ρίγες που διατρέχουν κατά μήκος το αμάξωμα.
Αποκλειστικής σχεδίασης είναι και το εσωτερικό του GTS με μαύρες λεπτομέρειες, κόκκινες ραφές και τον θρυλικό λεβιέ ταχυτήτων στο σχήμα μπάλας του γκολφ. Στάνταρ προσφέρεται η πιο πρόσφατη γενιά συστημάτων infotainment, ενώ είναι διαθέσιμο και με αυτόματο κιβώτιο DSG-6 για αστραπιαίες αλλαγές. Το Scirocco GTS μπορεί να αποκτηθεί σε έξι βαφές αμαξώματος: τις Deep Black, Indium Grey, Urano Grey, Pure White, Oryx White και Flash Red.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου