Φαγητά - «ασπίδα» στο κρύωμα

Η επικείμενη έλευση του νέου έτους μάς έχει βρει με χαμηλές θερμοκρασίες και ο κίνδυνος να αρρωστήσουμε (αν δεν έχουμε ήδη) είναι μεγάλος!
Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές, όπως το μήλο, το ρόδι και το λάχανο, δεν έχουν μόνο ιδιότητες που κάνουν καλό στην υγεία μας, αλλά και πολύ καλή γεύση. Μάθετε, λοιπόν, ποιες είναι οι οκτώ αγαπημένες τροφές αποτοξίνωσης για τον βαρύ χειμώνα!
Ρόδι: Μια αγαπημένη επιλογή αυτή την εποχή είναι τα ρόδια, γνωστά για την καταπολέμηση ορισμένων τύπων καρκίνου. Τα σποράκια του ροδιού βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Επίσης, μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και βοηθούν στη διαχείριση του βάρους.
 Παντζάρι: Εχει αποδειχθεί ότι έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και υποστηρίζει την αποτοξίνωση στον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης, είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες και κάλιο.
Τζίντζερ: Προβλήματα με το στομάχι; Η λύση είναι το τζίντζερ. Αυτό το πικάντικο προϊόν όχι μόνο μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στο πεπτικό σύστημα, αλλά είναι και φορτωμένο με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες.
Χόρτα: Θέλετε να μειώσετε τη φλεγμονή και να ρίξετε την πίεσή σας; Φάτε χόρτα! Αυτά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μπορεί επίσης να μειώσουν τη χοληστερόλη σας και να βοηθήσουν την πεπτική οδό σας.
Μήλο: Αυτό το φρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες και πηκτίνη, η οποία απορροφά τις τοξίνες και τις απομακρύνει μέσα από το έντερο. Το μήλο περιέχει επίσης γλουκαρικό οξύ, το οποίο βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τα οιστρογόνα, τα χημικά και τα συντηρητικά τροφίμων.
Πατάτες: Ενώ οι τηγανητές πατάτες δεν είναι υγιεινές, οι βραστές αποτελούν σημαντική τροφή αποτοξίνωσης. Οχι μόνο θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, αλλά αποτελούν ισχυρή πηγή βιταμίνης Α και έχουν υψηλά επίπεδα αντιφλεγμονωδών - αντιοξειδωτικών.
Λάχανα: Είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες C και Κ. Επίσης,έχουν πολλές φυτικές ίνες. Ακόμα, περιέχουν θείο που καταπολεμά τον καρκίνο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Κρεμμύδια: Μπορεί να μη δίνουν καλή ανάσα, αλλά θα βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας. Τα κρεμμύδια περιέχουν φλαβονοειδή, που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη. Τα κρεμμύδια είναι από τις πιο πλούσιες τροφές σε πολυφαινόλες, που βοηθούν το σώμα να λειτουργεί σωστά.


Από τη
Σοφία Τικταμπανίδη
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου