Ο παγκόσμιος χάρτης με τα διάσημα λογοτεχνικά έργα


Κάθε βιβλίο είναι ένα παράθυρο σε έναν νέο κόσμο. Μπορεί όμως να είναι και ένας υπέροχος τρόπος για να γνωρίσεις μια άλλη χώρα. Τους ανθρώπους της, την κουλτούρα τους, τον πολιτισμό τους, τις παραδόσεις τους, την ιστορία τους. Και φυσικά κάθε χώρα φημίζεται για τα δικά της λογοτεχνικά «διαμάντια» που ξεχωρίζουν παγκόσμιο επίπεδο ενώ η φήμη τους- και οι πωλήσεις τους- ξεπερνούν τα στενά σύνορα της χώρας καταγωγής του συγγραφέα.
Ο χρήστης του Reddit Backforward24, έφτιαξε λοιπόν ένα μαγευτικό χάρτη, στον οποίο έδωσε την ονομασία «Literature of the World» (Λογοτεχνία του Κόσμου) και πάνω σε κάθε χώρα αναγράφεται το πιο διάσημο ή σημαντικό λογοτεχνικό έργο που έχει να παρουσιάσει.
Φυσικά, ο χάρτης «LiteratureoftheWorld» (Λογοτεχνία του Κόσμου), όπως ονομάζεται έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις μεταξύ των φίλων της λογοτεχνίας με τον καθένα να συμπληρώνει τον χάρτη με τις δικές του επιλογές καθώς φυσικά η τέχνη είναι πάντα κάτι τόσο προσωπικό.
Αν αναρωτιέστε, το βιβλίο που χαρακτηρίζει την  Ελλάδα είναι η «Ιλιάδα» του Ομήρου, ενώ για παράδειγμα την Ρωσία το «Πόλεμος και Ειρήνη» του Τολστόι, για τις ΗΠΑ το «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» και για το Ηνωμένο Βασίλειο το «Υπερηφάνια και Προκατάληψη».
  Σημείωση: Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου