SOS εκπέμπουν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων


Σήμα κινδύνου για τη βιωσιμότητα χιλιάδων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη Μικρή Λιανική εκπέμπει το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ν. Αττικής (ΣΥΝΠΕΚΑ), προσφεύγοντας στα αρμόδια δικαιοδοτικά και μη όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της εθνικής πολιτικής καπνού σε επίπεδο φορολογίας.

«Μετά και τη νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με την εκ νέου συρρίκνωση της προμήθειάς του από τη διάθεσή τους στο καταναλωτικό κοινό, παρά την αύξηση της λιανικής τιμής.

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ
Την ίδια στιγμή το λαθρεμπόριο εξακολουθεί να συρρικνώνει τη νόμιμη αγορά και πριμοδοτείται από τις νέες αυξήσεις των τιμών» όπως επισημαίνει ο Γιώργος Δούκας, πρόεδρος του Συνδικάτου, τονίζοντας πως «Σε θεσμικό επίπεδο, οι επιχειρήσεις μας συρρικνώνονται από τα αυξανόμενα δημοτικά τέλη και την αυθαίρετη μεταχείρισή τους από τους Δήμους, ενώ οι δημοπρασίες των περιπτέρων οδηγούν ολοένα και περισσότερους συναδέλφους στην ανεργία».

Μάλιστα, όπως τονίζει ο Γ. Δούκας «Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι συνάδελφοί μας απολαμβάνουν πλήρη αναγνώριση της επαγγελματικής τους υπόστασης και αξιοπρέπειας, με ποσοστά κέρδους πάνω από το 8% της λιανικής τιμής, κατοχυρωμένα και αναγνωρισμένα. Μόνο στην Ελλάδα ο λιανέμπορος καπνικών ειδών καλείται να σηκώσει το βάρος των ατελείωτων αυξήσεων των φόρων στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα και του επιβάλλεται να επιδοτήσει το φτηνότερο τσιγάρο με την βαρύτερη φορολογία στην Ευρώπη, χωρίς καμία προστασία απέναντι στο Κράτος και στις καπνοβιομηχανίες».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου