Πώς θα της κάνεις την τέλεια πρόταση γάμου


Για τους περισσότερους άντρες, το να βρουν την ιδανική γυναίκα είναι αρκετά καλή ιδέα θεωρητικά, αλλά σίγουρα δεν αποτελεί την άμεση προτεραιότητα της ζωής τους, ειδικά αν διανύουν την τρίτη δεκαετία αυτής ηλικιακά. Όταν όμως τελικά τη βρεις αυτή τη γυναίκα, εύλογα, αργά ή γρήγορα, τα πράγματα θα οδηγηθούν στη μεγάλη ερώτηση: «Θέλεις να με παντρευτείς»; Ερώτηση όμως δε θα κάνεις μόνο σε αυτή αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό και μάλιστα λίγο νωρίτερα: «Πώς θα της ζητήσω να με παντρευτεί»;

Και εάν μια αυθόρμητη πρόταση γάμου έχει μια κάποια αξία, οι περισσότεροι σκέφτονται προσεκτικά, κάνουν έρευνα, εξετάζουν τις οικονομικές τους δυνατότητες και όταν πλέον ξέρουν καταλήγουν σε αυτό που αργότερα θα είναι μια ωραία ιστορία για να διηγούνται σε φίλους, παιδιά και εγγόνια. Η πρόταση γάμου στην καλή σου λοιπόν είναι κάτι που περικλείει γοητεία, ένταση και μαγεία, γι αυτό φρόντισε να μη τα σκατώσεις. Και οι experts του Askmen είναι εδώ για να σε βοηθήσουν. Πάρε χαρτί και μολύβι λοιπόν και σημείωσε πως γίνεται η πρόταση γάμου η σωστή, η μερακλίδικη.

Τι να κάνεις πριν την πρόταση

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ξέρεις πριν της προσφέρεις το δαχτυλίδι. Και ενώ η πραγματικά πολλή δουλειά έρχεται μόλις σχεδιάζεις το γάμο, η προσμονή πριν την πρόταση έχει πολύ μεγαλύτερο άγχος. Από το να αποφασίσεις ποιο είναι το ιδανικότερο δαχτυλίδι και την επίσκεψη στους γονείς της για να ζητήσεις το χέρι της μέχρι το σημείο που αναρωτιέσαι αν όντως είσαι ο κατάλληλος γι αυτή, ορίστε τα βασικότερα σημεία που πρέπει να προσέξεις.

Διαλέγοντας το δαχτυλίδι

Όσο καλά και να νομίζεις πως ξέρεις τη σύντροφό σου, οι πιθανότητες να διαλέξεις το ιδανικότερο γι αυτή δαχτυλίδι είναι απειροελάχιστες. Και ξέρεις γιατί; Γιατί αυτό είναι κάτι που έχει φανταστεί από πολύ μικρή. Και εν αντιθέσει με τα κοσμήματα που επιλέγει σε καθημερινές ή πιο επίσημες στιγμές, αυτό θα πρέπει να είναι κάτι που συμβολίζει τη δέσμευσή σας και την οικοδόμηση της μελλοντικής σας ζωής. Βεβαιώσου τι είναι αυτά που της αρέσουν, αλλά κυρίως ποια είναι αυτά που δεν της αρέσουν και σκέψου απλά, πως αυτό είναι κάτι που θα φορά στο χέρι της για όλο το υπόλοιπο της ζωής της. Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις βοήθεια, από κάποιο συγγενικό της πρόσωπο που εμπιστεύεσαι ή κάποιον από το πολύ στενό φιλικό της περιβάλλον.

Τι κάνεις με τους γονείς της

Αν ανήκεις στην κατηγορία των παραδοσιακών τύπων που θέλουν να συναντήσουν και τους γονείς της, πριν ή μετά την πρόταση, σκέψου πόσο κοντά είναι με αυτούς η σύντροφός σου και ποιοι είναι ακριβώς οι οικογειακοί τους δεσμοί. Μπορεί μια επίσκεψη να μην είναι και τόσο απαραίτητη. Άλλωστε το να «ζητάς το χέρι της» από τον πατέρα της πλέον είναι κάτι που γίνεται στα σκαλιά της εκκλησίας, λίγη ώρα πριν το γάμο.

Πώς ξέρεις ότι έφτασε η ώρα

Όπως πριν από ένα σημαντικό βήμα στη δουλειά σου ή όταν πρόκειται να αγοράσεις αυτοκίνητο εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου, έτσι κι εδώ θα πρέπει να στηριχθείς στη διαίσθησή σου. Και αν δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις βρει το τέλειο άτομο; Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δε θα είσαι. Πρέπει όμως να γνωρίζεις πως λειτουργεί η σύντροφός σου ακόμη και σε μικροπράγματα και λιγότερο σημαντικές καταστάσεις και ποιες είναι αντιδράσεις της. Είναι κάτι που θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο αργότερα, στην κοινή σας ζωή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια συζήτηση περί γάμου μπορεί να γίνει πολύ πριν αποφασίσεις να της κάνεις πρόταση. Σε κάθε περίπτωση, το ένστικτό σου θα σε οδηγήσει.

Πότε και πού

Μιλάμε πια για ένα mini-event και πολλές σκέψεις και ιδέες περνούν από το μυαλό σου: Θα πρέπει να είναι κάποιος άλλος εκεί όπως οι φίλες της ή η οικογενειά της; Να πάμε ένα ταξίδι και να της το πω; Να το κάνω μπροστά σε κόσμο ή όταν θα είμαστε εντελώς μόνοι; Κούλαρε. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έχεις υπόψιν είναι οι εμπειρίες που έχετε ζήσει μαζί, τι μάθατε ο ένας για τον άλλον μέσα από αυτές και φυσικά όλα εκείνα που σας έκαναν να φτάσετε μέχρι εδώ. Η πρόταση γάμου είναι κάτι προσωπικό και μοναδικό και δεν υπάρχουν ιδανικά μέρη για να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν πρέπει όμως να ορίσεις τοποθεσία βρες κάποιο σημείο που σημαίνει κάτι για εσάς ή το έχετε συνδέσει με μια αλησμόνητη στιγμή. Ακόμη κι αυτό σημαίνει πως θα της το ζητήσει σε μια απροσδόκητη τυχαία στιγμή στο σπίτι, την ώρα που βάζετε πλυντήριο. Όπως και να 'χει δεν χρειάζεται να σε πιάσει πανικός και να αγχωθείς. Και ένας τελευταίος βασικός κανόνας: Μην ξεχνάς ποτέ ότι το κάνεις για εσάς και όχι για να εντυπωσιάσεις τρίτους.

Πώς θα το κάνεις

Κάποιοι άντρες θεωρούν ντεμοντέ να γονατίσουν μπροστά στη σύντροφό τους. Αλλά αν αποφασίσεις να το κάνεις, κάντο τουλάχιστον σωστά. Το να χαμηλώσεις στο ένα γόνατο είναι κάτι που θα την κάνει να καταλάβει αμέσως περί τίνος πρόκειται και θα την βάλει με το σωστό τρόπο στο κλίμα. Αν θέλεις να της φιλήσεις το χέρι, ακόμη καλύτερα. Δείχνει πολλά πράγματα, αλλά κυρίως σεβασμό. Όσον αφορά τις λέξεις τις οποίες θα επιλέξεις, προτίμησε κάτι άμεσο και απλό. Αν έχεις έμπνευση ασφαλώς έιναι ευπρόσδεκτο κάτι πιο περίτεχνο. Φρόντισε μόνο να έχεις το δαχτυλίδι κάπου καλά φυλαγμένο μέχρι τότε, ώστε να μην το ανακαλύψει και χαλάσει η έκπληξη. Εννοείται πως της το δείχνεις αμέσως μόλις της ζητήσεις να την παντρευτείς. Αν τελικά πει το «ναι» άφησε να περάσουν λίγα δευτερόλεπτα πριν το περάσεις στο δάχτυλό της.

Πώς να ΜΗΝ κανεις πρόταση γάμου

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να μη βάλεις την ευτυχία της συντρόφου σου, πάνω από κάτι άλλο. Βεβαιώσου πως αυτό που σχεδιάζεις είναι σύμφωνο με τις επιθυμίες και την προσωπικότητά της. Το να σκέφτεσαι τι θα πει και τι θα κάνει η οικογένεια ή οι φίλες της, μάλλον θα το χάσεις το παιχνίδι και να στερηθείς τη μελλοντική σύζυγό σου. Κλείνοντας κάτι ακόμη πιο απλό: Σκέψου αυτήν πρώτα και πάνω απ' όλα. Καθώς και το πόσο τυχερός είσαι που την έχεις.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου