Το «έξυπνο» κουδούνι


Το «έξυπνο» σπίτι πρέπει να φαίνεται από το... έμπα, οπότε εταιρία ηλεκτρονικού οικιακού εξοπλισμού, που έχει ήδη παράξει «έξυπνους» θερμοστάτες, «έξυπνους» ανιχνευτές καπνού και «έξυπνες» κάμερες, παρουσιάζει τώρα και το «έξυπνο» κουδούνι το οποίο αναγνωρίζει πρόσωπα.
To Hello, όπως ονομάζεται το κουδούνι, έχει ενσωματωμένη κάμερα και ηχεία που το καθιστούν ένα είδος ψηφιακού θυρωρού, αφού θα αναγνωρίζει και θα μιλά στους επισκέπτες.
Το κουδούνι της εταιρίας Nest Labs είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων της Google, έχει κατασκευαστεί ως ακόμη ένα «γκάτζετ» που μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας στον ένοικο ενός σπιτιού, προειδοποιώντας αν κάποιος άγνωστος πλησιάζει στο σπίτι.
Η Nest, που είχε εξαγοραστεί από την Google το 2014 αντί 3,2 δισ. δολαρίων, έχει εδώ και έξι χρόνια παρουσιάσει διάφορα «έξυπνα» προϊόντα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να γίνει κερδοφόρα. Τώρα ποντάρει στην κατασκευή του κουδουνιού, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε τιμή που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Προ ημερών η Apple παρουσίασε ένα διαφορετικό σύστημα αναγνώρισης προσώπων, το οποίο έχει ενσωματώσει στο νέο κινητό τηλέφωνό της iPhone Χ.
Στο μέλλον αναμένεται ότι όλο και συχνότερα οι κάμερες θα μπορούν να αναγνωρίζουν τους ανθρώπους, κάτι που έχει αρχίσει ήδη να γεννά νέες ανησυχίες σχετικά με τον σεβασμό των προσωπικών δεδομένων.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου