Σε αντίποινα ο Τατούλης κλείνει την χωματερή Χιλιομοδίου...


H κίνηση ήταν και αναμενόμενη και προβλέψιμη.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά τις χθεσινές καταγγελίες του δημάρχου Κορινθίων και ιδιαίτερα τα υπονοούμενα του για τα έργα, προχώρησε σήμερα σε αντίποινα.
Με ανακοίνωση της η Τρίπολη προχωρά στην αποκατάσταση της χωματερής του Χιλιομοδίου, αφήνοντας την Κόρινθο σύντομα με σκουπίδια και τον δήμο με ένα μεγάλο πρόβλημα.
Η χωματερή του Χιλιομοδίου είναι παράνομη αλλά εξυπηρετούσε μέχρι τώρα την Κόρινθο και τα χωριά και δεν σάπιζαν βουνά σκουπίδια στους δρόμους της πόλης.
Σε όλους ήταν γνωστό ότι αυτό το χαρτί θα το έπαιζε στο τέλος ο Τατούλης για να δημιουργήσει ασφυξία στον δήμο της Κορίνθου και να φέρει σε αδιέξοδο τον Πνευματικό με τα σκουπίδια στους δρόμους την εύλογη αντίδραση των Κορινθίων.
Το ερώτημα είναι αν έχει ενναλακτική λύση η Κόρινθος.
Οι Κορίνθιοι θα μπούν σε μία περιπέτεια αλλά και σε κινδύνους για την υγεία τους όπως έγινε στην Καλαμάτα,τον Πύργο και την Τρίπολη..
Μαζί με την Κόρινθο την πληρώνει και το Λουτράκι, που συμφωνεί με την αυτοτελή διαχείριση του Πνευματικού.
Μπαίνουμε σε μία εποχή λοιπόπν με πολύ σκουπίδι και πρέπει να ξεχάσουμε την σημερινή εικόνα της Κορίνθου και να αρχίσουμε να προσαρμοζόμαστε σε εικόνες όπως αυτή του πρωτοσέλιδου...
Για την ιστορία διαβάστε την ανακοίνωση του περιφερειάρχη:
 «Ολοκληρώνουμε το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, αποκαθιστώντας αυτούς που δεν είχαν καταγραφεί με ευθύνη των Δημοτικών Αρχών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας τους καταγράψαμε και εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα αποκατάστασής τους».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ακόμα ότι με το έργο αυτό αποκαθίστανται οι ΧΑΔΑ, οι οποίοι ενώ ήταν κλειστοί με διοικητικές αποφάσεις, συνέχισαν να χρησιμοποιούνται μέχρι την εκκίνηση της αποκατάστασής τους με αποτέλεσμα να αλλάξει το ανάγλυφο και να απαιτούνται σημαντικές προσαρμογές.
Σύμφωνα επίσης με τη συμπληρωματική αυτή σύμβαση δίνεται λύση στο πρόβλημα των δεμάτων που είχαν τοποθετηθεί κατά παρελθόντα χρόνο στους ΧΑΔΑ «Σταυρός» στο Κρανίδι και «Άγιος Νικόλαος» στην Πύλο. Οι λοιποί ΧΑΔΑ που θα αποκατασταθούν είναι στις θέσεις «Κάτω Κολοβός» στο Χιλιομόδι του Δήμου Κορινθίων, ο οποίος μάλιστα καιγόταν πρόσφατα για πολλές μέρες, «Προφήτης Ηλίας» στο Δήμο Οιχαλίας, «Αλιμάκι – Λυκόχωρος» στο Δήμο Τριφυλίας, «Λιμενικά» στο Δήμο Μεσσήνης και «Σκούρτιζα – Ασπρόχωμα» στο Δήμο Λουτρακίου.




Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου