Παρατείνεται το σχολικό έτος σε Γυμνάσια - Λύκεια


Κατά δύο εβδομάδες παρατείνεται φέτος το διδακτικό έτος σε Γυμνάσια και Λύκεια, με την Υπουργική Απόφαση του Κώστα Γαβρόγλου να δημοσιεύεται σήμερα σε ΦΕΚ (1322/18-4-2018).
Σύμφωνα με την Υ.Α. ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2017-2018:
α. των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.
β. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.
Στις φετινές αλλαγές των μαθητών που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου, προστίθενται η μείωση των ενδοσχολικώς εξεταζόμενων μαθημάτων σε μόλις τέσσερα (Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία και Βιολογία), ενώ οι Πανελλήνιες εξετάσεις όπως και πέρυσι, θα διενεργηθούν στις αρχές Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι με Νέα Ελληνική Γλώσσα στις 8 Ιουνίου για Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά Λύκεια και με το ίδιο μάθημα Γενικής Παιδείας στις 7 Ιουνίου για Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ, ανοίγει η αυλαία για τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις. Ημέρα λήξης για την πρώτη κατηγορία είναι η 19η Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ στις 21. Αντίστοιχα, μετά το τέλος των Πανελληνίων, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα και συγκεκριμένα, από τις 22-6 έως και τις 30.
Στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας ήταν άλλωστε, η έναρξη των Πανελληνίων να απέχει περίπου μία εβδομάδα από την λήξη των απολυτήριων εξετάσεων, ώστε οι μαθητές να έχουν χρόνο για επαναλήψεις.
Την ίδια στιγμή, εκτός από την παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες, οι φετινοί υποψήφιοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τις αλλαγές που προκάλεσε στο μηχανογραφικό, η είσοδος του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αλλά και η κατάργηση του 4ου Επιστημονικού Πεδίου (των Παιδαγωγικών σχολών). Τα παιδαγωγικά τμήματα είναι πλέον προσβάσιμα σε όλους τους υποψηφίους και από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου