Νέος | Αυτοδημιούργητος , ικανός και ευθύς διεκδικεί τον δήμο Βέλου-Βόχας


Ο Θανάσης Μανάβης είναι ένας νέος άνθρωπος, εντελώς αυτοδημιούργητος,που το 2014 αποφάσισε να ηγηθεί συνδυασμού για τον δήμο Βέλου-Βόχας.
Πολλοί είπαν τότε ότι δεν είναι ηλικιακά έτοιμος για ένα τόσο δύσκολο φορτίο σε ένα δήμο που κουβαλούσε και κουβαλά, βαρίδια απο το παρελθόν και για να μπορέσει να λειτουργεί έχει μπεί σε...μνημόνιο..!
Παρ' όλα αυτά ο νεαρός Θανάσης με υποτυπώδη οργάνωση και πλήρη άγνοια των δημοτικών κατάφερε να έρθει δεύτερος και να είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Θα είχε πετύχει δε υψηλό ποσοστό αν δεν υπήρχε και δεύτερος συνδυασμός στο Ζευγολατιό που διχοτόμησε το χωριό.
Ο Θανάσης Μανάβης, είναι ένας επιχειρηματίας που ξεκίνησε σχεδόν απο το μηδέν και σιγά-σιγά με πολλά ρίσκα αλλά και εμπνεύσεις έκτισε υγιείς επιχειρήσεις, που σήμερα δίνουν δουλειές στην περιοχή και βοηθούν όπου τους ζητηθεί.
Παιδί της αγοράς και της πιάτσας, έχει την φήμη ενός ανθρώπου ευθύ που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, αλλά και δεν ξεχνά τα δύσκολα δικά του χρόνια και είναι πάντα κοντά σε όποιον έχει αληθινή ανάγκη.
Δεν είναι υποκριτής, δεν στρογγυλεύει τα λόγια του για να κάνει την δουλειά του και δεν κτυπά καμία πλάτη για να είναι αρεστός.
Ολοι τον χαρακτηρίζουν ως "καλό παιδί".
Αρκεί όμως αυτό για να γίνει δήμαρχος σε ένα δήμο που είναι πολύ πίσω σε σχέση με τους άλλους, σε ένα δήμο που δεν έχει υποδομές και διοικείται γραφειοκρατικά απο μία μικρή ομάδα η οποία δεν είναι διατεθιμένη να παραδώσει ούτε την εξουσία μα ούτε και τα προνόμια της;
Καλό παιδί είναι και ο Αννίβας αλλά ο δήμος πήγε 30 χρόνια πίσω. Οπότε δεν αρκεί.
Χρειάζεται ένα σχέδιο επανεκκίνησης του δήμου, χρειάζονται στελέχη με γνώση, εμπειρία και μεράκι για να το τρέξουν, χρειάζονται νέες καινοτόμες ιδέες και επιπλέον πρέπει όλα αυτά να στηριχθούν απο τους πολίτες που σήμερα βλέπουν αδιάφορα ένα δήμο που είναι σε λιμνάζοντα νερά.
Το 2014 δεν είχε κανένα απο τα παραπάνω ο Θανάσης Μανάβης παρά μόνο το μεράκι του και την νεανική ορμή του.

Σήμερα μεθοδικά και επίμονα, μαζί με εξιδικευμένους συνεργάτες και επιστήμονες της περιοχής, δουλεύει το σχέδιο επανεκκίνησης, αναζητά απο την κοινωνία ικανούς ανθρώπους, να το στελεχώσουν και έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους πολίτες που έχουν αποδείξει ότι έχουν ικανότητες να προσφέρουν.
Πολύ σημαντικό είναι ότι αυτός ο νέος άνθρωπος ξέρει τι δεν γνωρίζει και δεν κάνει τον ειδήμονα και τον ξερόλα.
Είναι ικανός αποδεδειγμένα, είναι αυτοδημιούργητος, είναι νέος με όρεξη, έχει όραμα και δεν τον τραβά απο το μανίκι κανένα συμφέρον ή υποχρέωση.
Είναι γαλαντόμος και ανοικτός στην κοινωνία.
Απο μόνα τους αυτά αρκούν για να είναι μία υποψηφιότητα ελπιδοφόρα.

Ομως του Θανάση Μανάβη δεν του αρκεί αυτό.
Θέλει να είναι ένας ΧΡΗΣΙΜΟΣ για τους πολίτες του δήμου Βέλου-Βόχας δήμαρχος και θέλει να πάει ψηλά τον δήμο, όπως και τις επιχειρήσεις του.
Ετοιμάζει ένα ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ με τους συμπολίτες του, το οποίο θα τους το θέσει στην κρίση τους και θα το υλοποιήσει μέχρι την τελευταία λέξη ως δήμαρχος.
Δεν έχει όνειρο να είναι ένας ακόμα δήμαρχος σε ένα δήμο που βρίσκεται σε καταστολή. Ονειρο του είναι να συνδέσει το όνομα του με την ανάπτυξη και την πρόοδο.
Χωρίς κλίκες, χωρίς αυλές και κομισάριους.
Ο αγώνας του για την επόμενη ημέρα στον δήμο Βέλου-Βόχας ξεκίνησε...!

Street Life
Απρίλιος 2018
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου