Βροχή τα πρόστιμα στην παραλία του Λουτρακίου!


 Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν ήταν η γνωστή παροιμία μέσα στο αγνωστικό της δευτέρας δημοτικού, για να μπορέσουμε από μικροί να αντιλαμβανόμαστε πώς είναι και πώς πρέπει να εκλαμβάνονται τα πράγματα στην ζωή.
Υποτίθεται δε, ότι με το πέρασμα των δεκαετιών την ίδια παροιμία την έχει ακούσει ο καθένας πάρα πολλές φορές στην ζωή του, την......
λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του, προβλέπει και προτρέχει για να μην τρέχει μετά και δεν φθάνει…
Πολύ δε χειρότερα, όταν ο ίδιος στερείσαι αυτών των δυνατοτήτων, δηλαδή της προνοητικότητας ή ακολουθείς μια λανθασμένη πεπατημένη, η ανικανότητά σου αυτή να έχει επιπτώσεις σε τρίτους, που μοχθούν για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους, έχουν ρισκάρει περιουσιακά στοιχεία τους κι επειδή εσύ, το πολιτικό πρόσωπο δεν διαθέτεις την απαιτούμενη επάρκεια να ανταποκριθείς των περιστάσεων, τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή σε μια σειρά από επιχειρήσεις.
Ήταν γνωστόν στο loutraki-press από τις αρχές του καλοκαιριού ότι η Αποκεντρωμένη περιφέρεια Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίου, είχε απορρίψει στις αρχές Ιουνίου το αίτημα του δήμου Λουτρακίου για έγκριση χορήγησης αδειών στις παράκτιες επιχειρήσεις, έτσι ώστε να τοποθετήσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους, τις ομπρέλες τους και τις ξαπλώστρες τους, τα πρώτα επί του παραλιακού πεζοδρόμου, ενώ τις δεύτερες και τις τρίτες επί της παραλίας, στους χώρους που τους διατίθενται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου.
Στην ουσία δηλαδή, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις λειτουργούσαν από την μία παράνομα, συνεπεία του ότι ο δήμος Λουτρακίου δεν προέβη στις ενδεδειγμένες ενέργειες ή στην συνέχεια δεν έσπευσε να αποκαταστήσει την απόρριψη του αιτήματός του συμπληρώνοντας με τα απαραίτητα πρόσθετα έγγραφα τον φάκελο, ενώ από την άλλη οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις βομβαρδίζονταν με κλήσεις.
Σήμερα, έχουν βεβαιωθεί οι παραβάσεις και οι επιχειρήσεις καλούνται με τις επιστολές που λαμβάνουν από το Λιμεναρχείο Κορίνθου να εξοφλήσουν τα πρόστιμα, άλλως θα τους βεβαιωθούν οι παραβάσεις στην αρμόδια οικονομική εφορία. Δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό, δεν ισχύει μόνον για το 2016, αλλά και για το 2015!
Τι κάνει λοιπόν ο δήμος Λουτρακίου και ποιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει να μην επιβαρυνθούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις με πρόστιμα, που είναι υπαιτιότητά του;
Το αστείο της υπόθεσης είναι, ότι αυτοί που επιβάρυναν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων λόγω της αμέλειας ή αδράνειάς τους ή όποιας άλλης αιτίας, θα έλθουν να ζητούν από τις επιχειρήσεις την καταβολή δημοτικού τέλους για τον «παράνομο χώρο» που είχαν τοποθετήσει και αναπτύξει τις δραστηριότητές τους.
Όμως, γιατί οι παράκτιες επιχειρήσεις έφθασαν αρχές καλοκαιριού να βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα;
Γιατί πολύ απλά η υποβολή του φακέλου από τον δήμο Λουτρακίου προς την Αποκεντρωμένη περιφέρεια Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίου θα έπρεπε να έχει γίνει από τον μήνα Φεβρουαρίου, οπότε θα υπήρχε όλη η πολυτέλεια του χρόνου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες διορθώσεις και συμπληρώσεις, να έχει ολοκληρωθεί το θέμα πριν το Πάσχα του κάθε έτους, έτσι ώστε τα πάντα να λειτουργούν σύννομα σ’ αυτόν τον δύσμοιρο τόπο κι όχι αυτό που κυριαρχεί να είναι η παρανομία.
Να δούμε φέτος, αν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου στα τέλη Ιανουαρίου, θα έχει ολοκληρώσει την διαδικασία, να υποβάλλει το φάκελο προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου, να εγκριθεί και πριν το τέλος Φεβρουαρίου να αποσταλεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη περιφέρεια Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίου;

Η πρόταση του loutraki-press
Επειδή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου θα σπεύσει να κάνει τις αναλογούσες χρεώσεις στην κάθε επιχείρηση, θα πρέπει παράλληλα, από το κόστος ενοικίου της κάθε επιχείρησης να αφαιρέσει το πρόστιμο με το οποίο έχει επιβαρυνθεί, δεδομένου ότι είναι συνεπεία της πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων των μελών της πλειοψηφίας.
Εάν στην συνέχεια ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνει τις εκπτώσεις αυτές, ας καταλογισθούν τα πρόστιμα στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πλειοψηφίας του δήμου Λουτρακίου, δεδομένου ότι όλοι θα πρέπει να μάθουν ότι η εμπλοκή με τα κοινά δεν αποφέρει μόνον κάθε είδους οφέλη, αλλά έχει και επιπτώσεις.
Του Πάνου Ηλιακόπουλου
loutraki-press.blogspot.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου