Η Ουκρανία δεν άφησε τον Πνευματικό να μπεί στην χώρα...!!!!


Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε την Δευτέρα ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός.
Μαζί με άλλους δημάρχους της Πελοποννήσου ταξίδεψαν για επίσημη επίσκεψη στην Οδησσό της Ουκρανίας, προσκεκλημμένοι της Ελληνικής κοινότητας.
Οταν έφτασαν στο αεροδρόμιο της Οδυσσού, η ασφάλεια του αεροδρομίου, μετέφερε τον δήμαρχο Κορινθίων σε ειδικό δωμάτιο κράτησης.
Ο λόγος είναι ότι ο Πνευματικός είναι  ψηλά στην λίστα των ανεπιθύμητων προσώπων στην Ουκρανία και αυτό γιατί πριν μερικούς μήνες επισκέφθηκε την Σεβαστούπολη της Ρωσίας όταν η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε εμπάργκο κατά της χώρας του Πούτιν.
Οι Ουκρανοί που διεκδικούν την Σεβαστούπολη,τον θεωρούν εχθρό της χώρας,μαζί με τον Μπερλουσκόνι και κάποιους ακόμα και δεν του επέτρεψαν να μπεί στο έδαφος τους.,
Ετσι αφου τον κράτησαν στο αεροδρόμιο μερικές ώρες μετά τον έβαλαν σε αεροπλάνο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
Εκεί οι Τούρκοι αφου και αυτοί με την σειρά τους τον κράτησαν στο αεροδρόμιο τον έστειλαν τελικά στην Αθήνα μετά απο πολλές ώρες ταλαιπωρία.
Ο δήμαρχος Κορινθίων και τότε και προχθές επιχείρησε να επισκεφθεί Ελληνικές πόλεις της Μαύρης Θάλασσας και αυτό οι Ουκρανοί το θεωρούν εχθρική ενέργεια...!
Να σημειώσουμε ότι οι Ουκρανοί θεωρούν δική τους πόλη την Σεβαστούπολη που κατέλαβαν οι Ρώσοι...
Οι υπόλοιποι δήμαρχοι συνεχίζουν κανονικά την επίσκεψη τους.
Το επεισόδιο απασχολεί σοβαρά το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και ο πρέσβης της στην Αθήνα είχε πλήρη ενημέρωση για το θέμα,αφου επικοινώνησε πολλές φορές με τον δήμαρχο της Κορίνθου.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου