Ποιοί είναι οι 12 που ετοιμάζονται για τον δήμο Κορινθίων


Η πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να περάσει την απλή αναλογική στις εκλογές της αυτοδιοίκησης έχει ανάψει τα αίματα σε πολύ κόσμο, που περιμένει στην αφετηρία για να ξεκινήσει καμπάνια υποψήφιου δημάρχου για το δημαρχείο της Κορίνθου. Απλά κάποιοι ακόμα το λένε δειλά-δειλά και περιμένουν τον υπουργό Εσωτερικών.
Για να δούμε πως διαμορφώνεται αυτή την στιγμή ο χάρτης των υποψήφιων δημάρχων.
1. Αλέξανδρος Πνευματικός, η κάθοδος του είναι δεδομένη είτε με απλή αναλογική είτε με το σημερινό σύστημα. Ο δήμαρχος έχει πάρει τις αποφάσεις του.
2. Βασίλης Νανόπουλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης θα είναι υποψήφιος και ελπίζει ότι θα αναπληρώσει τις απώλειες που έχει σήμερα.
3.Νίκος Σταυρέλης, έχει ήδη ανακοινώσει την κάθοδο του και ανακοινώνει σιγά-σιγά και ονόματα προσωπικοτήτων που τον στηρίζουν.
4.Βασίλης Πανταζής, με απλή αναλογική ο χρήσιμος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος θα είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρα υποψήφιος δήμαρχος.
5. Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι και πάλι ο Παναγιώτης Ψιλογιαννόπουλος μπορεί όμως να επιΣτάθης λεγεί άλλο νεώτερο σε ηλικία πρόσωπο. Το κόμμα πάντως θα κατεβάσει υποψήφιο.
6. Βαγγέλης Παπαϊωάννου, ο γνωστός επιχειρηματίας έχει πεισθεί να τεθεί επικεφαλής ανεξάρτητου σχήματος νέων επιχειρηματιών και επιστημόνων της Κορίνθου αλλα ακόμα δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση.
7.Χρήστος Χασικίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, λέγεται ότι έχει αποφασίσει να κάνει αυτόνομη πορεία για τον δήμο και είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση της πρόθεσης του.
8.Υποψήφιος ΚΚΕ, το κόμμα θα έχει όπως πάντα τον δικό του υποψήφιο δήμαρχο στην Κόρινθο και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.
9. Στάθης Μπούκουρας, ο πρώην βουλευτής έχει ήδη δημιουργήσει το σχήμα και θεωρείται δεδομένη η κάθοδος του στον δήμο.
10.Δημήτρης Πρωτόπαππας, ο πολιτικός μηχανικός έχουμε ξαναγράψει διερευνά το πεδίο και έχει πρόθεση να κάνει το μεγάλο βήμα.
11.Γιάννης Γκεζερλής,ήδη φτιάχνει συνδυασμό στα Λουτρά Ωραίας Ελένης..!
12. Τιμολέων Πιέτρης, θα επιδιώξει αυτόνομη κάθοδο απογαλακτιζόμενος απο το σύστημα Πνευματικού.
Βρισκόμαστε 14 μήνες πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές και ο κατάλογος αυτός θα μεγαλώσει αν ψηφιστεί η απλή αναλογική ενώ θα μικρύνει με συνεργασίες αν ισχύσει το σημερινό σύστημα που θέλει 150 και πλεον υποψηφίους συμβούλους για να κατατεθεί συνδυασμός.
Αυτά για την ώρα!
Street Life
Ιανουάριος 2017
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου