Οι μέτριοι διοικούν την Κορινθία και την...βουλιάζουν...!


-Ο Κορινθιακός απροστάτευτος, έχει γεμίσει τσούχτρες, διαβρώνει και μολύνεται χωρίς σταματημό...
-Η γεωργική παραγωγή έχει καιρό τώρα καταρρεύσει, παρά την αναγκαστική επιστροφή πολλών στις ελιές...
-Η αποβιομηχάνηση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς 20 χρόνια τώρα...
-Χιλιάδες μαγαζιά στον νομό έβαλαν λουκέτα..
-Οι μικρές βιοτεχνίες όσες έχουν αντέξει είναι ετοιμοθάνατες..
-Η ανεργεία ξεπερνά το 20% και μάλιστα στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.
-Είναι άπειροι οι Κορίνθιοι νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό για καλύτερη ζωή..
-Η εγκληματικότητα έχει κτυπήσει κόκκινο και η αστυνομία λειτουργεί με το 1/3 του προσωπικού που έπρεπε να έχει..
-Ο τουρισμός έχει αφεθεί σε πρωτοβουλίες ιδιωτών χωρίς καμία βοήθεια...

ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Στην Κορίνθια έχουμε βάλει κάτω απο το χαλί της οικονομικής κρίσης, τα σοβαρά δομικά προβλήματα, που έχει ο νομός και κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε.
Το  πολιτικό προσωπικό μας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών κσι κινείται με την κλασσική παλαιοκομματική λογική, της χειραψίας και των υποσχέσεων.
Οι πολιτικοί μας όλων των κομμάτων ακόμα και οι καινούριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εξαντλούν την δράση τους σε πίτες, κοσμοπολίτικες εκδηλώσεις και αερολογούν.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να προστατεύσουν στοιχειωδώς τα Κορινθιακά συμφέροντα, ούτε και να λύσουν κανένα πρόβλημα.
ΕΤΣΙ δεν κινείται τίποτα.
Ολα είναι στάσιμα ενώ η κρίση αρώνει την αγορά, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και την ζωή των πολιτών.
Η Κορινθία έχει σοβαρό έλλειμα πολιτικού προσωπικού.
Ενα προσωπικό παλαιομοδίτικο, που δεν έχει κανένα όραμα για τον νομό να παλέψει και βολεύεται σε ρόλο κομματάρχη.
Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει το παραμικρό Κορινθιακό σχέδιο για το μέλλον σε κανένα τομέα.
Οι πολίτες προσπαθούν μόνοι τους να ξεφύγουν απο την κρίση, δεχόμενοι μάλιστα πολλές φορές την ΜΑΝΙΑ των δημοσίων υπηρεσίων, που μετά απο 7 χρόνια μνημόνια εξακολουθούν να είναι οι μοναδικοί βολεμένοι.

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Σε επίπεδο περιφέρειας, τα πράγματα είναι εξίσουν άσχημα. Ο θεσμός που υποτίθεται θα έφερνε ανατροπές είναι απλά ένας διαχειριστικός μηχανισμός της καθημερινότητας και τίποτα άλλο.
Κανένα σοβαρό έργο υποδομής δεν είναι σε εξέλιξη απεναντίας όλα είναι βαλτωμένα. Οι κατά καιρούς μεγαλόστομες εξεγγελίες Τατούλη ήταν και εξακολουθούν να είναι απλά παραμύθια για λαϊκή και μόνο κατανάλωση. Η ευθύνη του αντιπεριφερειάρχη και των περιφερειακών συμβούλων είναι σοβαρή.

ΔΗΜΟΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΝΟΜΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Στους δήμους έχει καιρό τώρα χαθεί η δημιουργικότητα και η φαντασία, με αποτέλεσμα ακόμα και για θεμελιώδη προβλήματα του νομού, να υπάρχει γκρίνια, δυσαρμονία και τελικά στασιμότητα και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Ολοι και όλα κρύβονται πίσω απο την κρίση. Οι αδυναμίες και οι εμμονές του αυτοδιοικητικού προσωπικού έχουν συμπυκνωθεί στην προσπάθεια διατήρησης με κάθε τρόπο της καρέκλας και των μικροσυμφερόντων.
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;

Η γνώμη μας είναι ότι στην Κορινθία, εδώ και πολλά χρόνια η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ έχει νικήσει κατά κράτος σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.
Οι ικανοί είναι στις δουλειές και τα προβλήματα τους και έχουν αφήσει την διαχείριση της ζωής τους σε πολλούς αργόσχολους (αυτή είναι η αλήθεια), σε συνταξιούχους και σε αριβίστες.
Οι δημιουργικοί πολίτες δεν θέλουν να εμπλακούν με τα κοινά και όταν το τολμούν χάνουν απο τις μετριότητες που ξέρουν το κόλπο και να εκλέγονται και να ελέγχουν τις εξελίξεις.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ


Μόνο ένας τυφλός δεν βλέπει ότι η Κορινθία τα τελευταία 10 χρόνια έχει καταρρεύσει και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για το μέλλον.
Οι ίδιοι άνθρωποι σε όλους τους θεσμούς ενδιαφέρονται μόνο για την επανεκλογή τους, δημιουργώντας "συστήματα" αποτελούμενα απο κόλακες, καταφερτζήδες, συμφοροντολόγους και τυχοδιώκτες.
Η αλήθεια είναι οτι κατά καιρούς συμβαίνουν και καλά πράγματα αλλά αυτά τα δημιουργεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο  η ιδιωτική πρωτοβουλία  και δεν μπορεί να τα χρεωθεί κανένα πολιτική ή αυτοδιοικητικό πρόσωπο, πολύ περισσότερο κανένα κόμμα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Φεβρουάριος 2018
Street Life



Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου