Κάτι συμβαίνει στην Κόρινθο: To φαινόμενο Τζαναβάρας...


Ο Δημήτρης Τζαναβάρας είναι ένα πρόσωπο της Κορίνθου, που πολύ σπάνια θα ακούσεις καμία καλή κουβέντα για αυτόν.
Αν αυτό οφείλεται στο ότι η κοινωνία είναι γενικώς κακή ή οφείλεται στα δικά του έργα και ημέρες είναι κάτι που θέλει συζήτηση.
Σε κάθε περίπτωση όμως κινείται παλιομοδίτικα και παραγοντικά, θυμίζοντας κομματάρχες της δεκαετίας του '50, κάτι που προκαλεί τον κοινό νού και ίσως τους περισσότερους Κορίνθιους και εμάς φυσικά.
Αλλά στην Κόρινθο η ισοπέδωση είναι εύκολη και λίγοι κοιτούν πιο πέρα απο τον προσωπικό τους εγωϊσμό.
Πριν μερικούς μήνες γέμισε τον κινηματογράφο "Απόλλωνα", μιλώντας αμπελοσοφικά για το μέλλον της Κορίνθου. Περισσότερα απο 300 άτομα ήταν εκεί.
Χθες βράδυ με κεντρικό ομιλητή τον ευατό του και τον Δημήτρη Φλεβάρη μάζεψε 200-300 γυναίκες στο "Θέατρο", δίνοντας λύση στο μέλλον των γυναικών....!
Φοβερά πράγματα...!
Πόσοι απο τους ευηπόληπτους πολίτες της Κορίνθου, που καμώνονται τις σημαντικές προσωπικότητες χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο μπορούν να μαζέψουν αυτή την εποχή της γενικής αμφισβήτησης τόσο κόσμο;;;
Το φαινόμενο Τζαναβάρας δεν είναι μία απλή περίπτωση.
Προφανώς κάτι συμβαίνει στην κοινωνία της Κορίνθου, που κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να το αναλύσει.
Προφανώς ο πρώην αντιδήμαρχος είτε τυχαία, είτε συνειδητά έχει βρεί ένα ευαίσθητο κουμπί μίας μεγάλης κατηγορίας Κορινθίων, ανάμεσα τους και επιστήμονες και επαγγελματίες που όταν τους καλεί, φοράνε τα καλά τους ρούχα και πάνε να τον ακούσουν να φιλοσοφεί...!
Το ακροατήριο του είναι και εν δυνάμη ψηφοφόροι στις δημοτικές εκλογές όμως και αυτό όποιος το παραγνωρίζει θα το βρεί μπροστά του και θα εκπλαγεί.
Μία εύκολη απάντηση είναι ότι αυτό το ακροατήριο είναι το ίδιο που γεμίζει το δημοτικό θέατρο σε ομιλία του Βελόπουλου ή των οπαδών του Σώρρα. Ακόμα και αν είναι έτσι είναι πολυπληθές και υπαρκτό.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι συμπολίτες και δεν είναι εξωγηϊνοι.
Οι Κορίνθιοι αυτοί δεν έχουν απλά απαλλάξει τον Δημήτρη Τζαναβάρα απο κάθε μεμπτό αλλά του αναγνωρίζουν ρόλους κοινωνικού ηγήτορα.
Κάτι περίεργο λοιπόν συμβαίνει στην κοινωνία της Κορίνθου και ελάχιστοι το αντιλαμβάνονται.
Είναι σίγουρο ότι δεν το αντιλαμβάνονται οι αυτοδιοικητικοί μας ταγοί και πολύ περισσότερο όσοι με ελαφρά την καρδιά και πολύ ασχετοσύνη δημοσιολογούν.
Είναι φαινόμενο της αξιακής κρίσης; Πιθανόν.
Σημασία έχει ότι κόμματα, αυτοδιοικητικές παρατάξεις και παράγοντες δεν είναι εύκολο ακόμα και κάνοντας χρήση των αξιωμάτων τους να μαζέψουν μέσα απο την πόλη της Κορίνθου ένα τόσο μεγάλο ακροατήριο.
Ο Δημήτρης Τζαναβάρας, σκορπώντας καλές κουβέντες, χειροφιλήματα, κολακείες και ευγένεια το καταφέρνει μόνος του.
Κάτι λοιπόν έχει ανάγκη η κοινωνία της Κορίνθου, που το ψάχνει.
Ας το αναρωτηθούν όσοι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, βουλευτές και περιφερειάρχες ή ας ρωτήσουν τον Μήτσο..
Γ.Λ.
Μάρτιος 2018
Street Life


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου